top of page
KV1-SK_vFINAL-header-web.png
Logo.png
ministerstvo.png

Záštita:

Konferencia: Inovatívne riešenia neplytvania potravinami
pod záštitou Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR

Moderátorka: Veronika Cifrová Ostrihoňová

8.30 Registrácia

 

9.00 - 9.15 Privítanie

Martin Kuruc, generálny riaditeľ, Tesco Slovensko

Denisa Petrakovičová, generálna riaditeľka sekcie potravinárstva a obchodu, Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR

9.15 – 10.05 Diskusný panel: Výzvy a príležitosti neplytvania hotovým jedlom  

Plytvanie hotovým jedlom v reštauráciách a cateringu tvorí približne 12 % z celkového potravinového dodávateľského reťazca, od prvovýroby až po spotrebiteľov. Hotovým jedlom sa však plytvá aj v školských zariadeniach či domácnostiach. S akými výzvami sa stretávajú relevantní aktéri v tejto oblasti? Existujú príklady dobrej praxe zo Slovenska či zahraničia, ktoré dokážeme aplikovať naprieč sektormi? Aké konkrétne kroky v akých oblastiach je potrebné podniknúť, aby sme znížili plytvanie hotovým jedlom?

 

Rečníci:
Denisa Petrakovičová, generálna riaditeľka sekcie potravinárstva a obchodu, Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR

Martin Polovka, generálny riaditeľ, Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum

Zuzana Madajová, projektová koordinátorka, OZ Free Food

Denisa Rybářová, koordinátorka darovaných pokrmov, OZ Zachraň jídlo

Matej Tuhý, šéfkuchár, Fach Bratislava
 

10.05 – 10.25 I. blok: riešenia pre školy a obce

Obec proti odpadu – 12 rokov boja proti plytvaniu potravinami  

Zuzana Valocká, starostka obce, Žabokreky

 

10.25 – 10.40 Prestávka na kávu a občerstvenie

 

10.40 – 11.00 II. blok: riešenia pre biznis ​

Od kontaminovaných plastov k hodnotnému materiálu pomocou lariev

​Eduard Kolesár, konateľ spoločnosti, Ecol Trade

 

11.00 – 11.20 III. blok: riešenia pre potravinárov​

Chlieb druhej generácie – od nechceného k chutnému a kvalitnému

Boris Žitný, generálny riaditeľ, BetaFerm

 

11.20 – 11.40 IV. blok: technologické riešenia

Moderné biotechnológie a trendy v zhodnocovaní potravinového odpadu

Matej Held, spoluzakladateľ, Lifbee

 

​​11.40 – 12.00 V. blok: riešenia pre každého z nás

Udržateľné stravovanie - Dobré pre nás, dobré pre planétu. Ako na to? 

Lenka Fryčová, programová manažérka pre udržateľnosť, WWF Slovensko

 

12.00 – 12.15 Vyhlásenie víťazov grantového programu Záchranári jedla

Katarína Pšenáková, správkyňa, Nadácia Tesco

 

12.15 – 12.25 Záverečné slovo

Martin Kuruc, generálny riaditeľ, Tesco Slovensko

 

12.25 – 14.00 Občerstvenie a networking

bottom of page